Ce ochelari ți-ai pus astăzi?

Marea majoritate a oamenilor văd ceea ce este mai rău în ceilalți – îi văd prin ochii propriei mânii, a fricii și a propriilor limitări. De exemplu, dacă cineva conduce cu viteză mică, îl iau la mișto sau îl înjură. Dacă o vânzătoare greșește să dea restul este judecată „necinstită”, deși, toți facem erori de calcul, din când în când.

Dacă te surprinzi judecând sau observând mai degrabă erorile celorlalți, întreabă-te prin ce ochelari privești lumea?

Dacă cineva conduce prea lent mașina în fața ta, chiar dacă ești grăbit, întreabă-te dacă persoana care conduce e ok. Poate, chiar nu se simte bine din punct de vedere fizic. Sau poate este începătoare.

Dacă vânzătoarea a greșit să îți dea restul, poate este doar obosită sau are alte griji care îi fură din atenție.

Astăzi, în loc să vezi răul în fiecare persoană pe care o întâlnești, te invit să îți pui cei mai roz ochelari pe care îi ai. Caută ceea ce este bun și frumos în orișicine.

Da, este adevărat. Există persoane rele, proaste, cu rele intenții. Dar, din experientă (și am lucrat cu multe, multe persoane în toți acești ani) te pot asigura că marea majoritate a persoanelor sunt bune. Poate nu ne arată mereu latura lor bună. Dar, în esență, sunt bune.

Chiar crezi că există cineva care dimineața la trezire se întreabă: oare cum aș putea răni astăzi pe cineva? Cum aș putea să stric ziua cuiva? Cum aș putea să demonsrtez ce rău sunt?

Chiar crezi?

Or fi și persoane care au ca ideal și țel suprem acela de a strica viața semenilor dar sunt, cu adevarat, puțini. Marea majoritate a persoanelor greșesc pentru că nu conștientizează cine sunt și ce fac.

Oricum, ai să observi ceva interesant: cu cât vezi binele în oameni, nu numai că aceștia vor dori să îți arate mai mult bine și frumos dar vei vedea cu alți ochi lumea în care trăim: un loc bun și mai frumos, exact așa cum este, de fapt.