Despre obiective si convingeri....

photo-1531323386183-43890b5c766d.jpg

Am promis fetelor de pe grupul FaceBook ca in curand voi publica meditatiile pentru slabit.

Dar, inainte de a incepe acest program, vreau sa iti pun cateva intrebari care sunt bune si pentru alte obietcive, nu doar pentru slabit.

In primul rand, convingerile si valorile sunt elementele cheie care dau o directie vietii noastre. Sunt atat de importante incat au puterea de a determina sensul pe care intreaga noastra existenta o ia.

Fiecare schimbare trece prin filtrul sistemului nostru de convingeri si daca esti convins ca vei atinge obiectivele tale, cu siguranta, vei gasi modalitatea prin care sa le obtii.

As vrea sa iti propun un mic exercitiu cu ajutorul caruia sa explorezi convingerile tale in legatura cu un obiectiv. A fost pus la punct de Robert Dilts, un expert de NLP.

Primul pas este sa stabilesti cu claritate obiectivul. Ia o foaie de hartie si scrie-l. Nu trebuie sa fie cel mai maret obiectiv pe care l-ai mai avut vreodata, poti incepe si cu un obiectiv „mititel”... asa ca sa vedem cu functioneaza exercitiul pe care apoi, il poti aplica pe celelalte obiective ale tale. Scrie si ce vei simti, ce vei vedea, ce vei auzi, cat de fericit vei fi si tot ceea ce iti trece prin cap, daca obtii acest obiectiv.

Buuuuun! Acum sa scriem care este starea actuala. Unde te afli acum, fata de obiectivul tau? Scrie!

Ok! Acum, hai sa vedem ce resurse ai. Ce anume iti trebuie pentru a atinge obiectivul? Cu cine? Ce altceva iti trebuie? Gandeste-te la tot ceea ce iti este necesar pentru a ajunge sa iti indeplinesti obiectivul.

Acum hai sa vedem interferentele. Cine sau ce ar putea interfera cu atingerea obiectivului tau, concret?

Gandeste-te si daca tu vrei sa devii persoana care vei deveni o data cu obtinerea obiectivului.

Sunt patru factori care influenteaza schimbarea care trebuie pentru a atinge obiectivul:

Convingerile despre cum sa faci pentru a te schimba si a avea un nou comportament care te conduce spre obiectiv: „Stiu cum sa fac si de ce o fac”.

Dorinta de a face ceea ce trebuie sa faci ca sa obtii: „Doresc cu toata inima sa realizez ceea ce vrea, cu fiecare parte din mine”.

Strategiile pe care le folosim sunt importante. „Controlez strategiile mele, creez in mintea mea imagini, sunete si senzatii care ma ajuta sa obtin ceea ce vreau.”

Asteptarile. „Cred ca este posibil sa realizez obiectivul meu, stiu ca am toate resursele necesare, mi astept sa fac si sa dau ce-i mai bun din mine si ma astept sa obtin ceea ce doresc”.

Ti-a placut exercitiul?