Emile Couè -Autosugestia -audiocarte

pray-3611519_960_720.jpg

„Nu voința, ci imaginația ne pune în mișcare“ – Emile Coué.

Gândind într-un anumit fel, așa cum arăta Coué, omul poate să-și păstreze sănătatea amenințată, sau să o redobândească, complet mai întotdeauna, dar, fără excepție să și-o îmbunătățească măcar; poate să-și mărească considerabil spiritul de inițiativă; poate să se vindece de obsesii primejdioase; poate să-și dezvolte încrederea în sine; poate scăpa chiar de acel îngrozitor cancer al personalității, timiditatea; poate să dea puterii sale de muncă proporții pe care nici nu le-a visat vreodată; din trist poate deveni vesel; din descurajat, plin de speranțe; din leneș, harnic; din mediocru, capabil; din nenorocit, fericit..

Emile Coué de Châtaigneraie s-a născut pe 26 februarie 1857 la Troyes, în Franţa, şi a murit la 26 iulie 1926 la Nancy. Psiholog şi farmacist francez, el este autorul metodei de vindecare şi dezvoltare personală bazată pe autosugestie. Într-un mod simplu şi totodată genial, el a explorat căi noi şi originale în cadrul psihologiei moderne, ceea ce l-a făcut precursorul psihologiei comportamentale şi al gândirii pozitive.

Credinţa lui era cu totul şi cu totul remarcabilă. Emile Coué manifesta o credinţă adevărată, acea credinţă care face minuni. El spunea: “Practicarea autosugestiei nu înlocuieşte tratamentul medical, dar este de un mare ajutor atât bolnavului cât şi medicului”. Şi adăuga: „Este foarte posibil ca medicamentele să nu fie necesare întotdeauna, dar credinţa în vindecare este necesară mereu.”

Lucrările sale cu privire la autosugestie, departe de a fi tât de simpliste pe cât se spune uneori, observațiile și sfaturile sale se bazau pur și simplu pe influența importantă, și demonstrată astăzi, a conținuturilor noastre mentale asupra moralului și sănătății noastre; cu cât ruminăm mai multe gânduri sumbre, cu atât ne diminuăm mai mulțe șanse de a ne simți bine. Simplu și just!

Aceste studii arată că faptul de a scrie, de a citi, de a auzi fraze care ne sunt favorabile, care spun lucruri amabile sau apreciative despre noi, are un impact asupra sănătății noastre, asupra capacității noastre de autocontrol. Din păcate, opusul este la fel de adevărat: tot auzind, din partea celorlalți sau de la mica noastră voce interioară, că nu suntem buni de nimic sau că nu ne vom reveni din boală, vom sfârși prin a crede asta…..

În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine – iată o frază cu care Emile Coué a făcut minuni, pentru prieteni și pacienți.
Iata aici inregistrarea cartii, a afirmatiei de vindecare si un exercitiu bazat pe cartea lui Emile Couè:

https://www.youtube.com/watch?v=Sx9vS7y8hGM&list=PLQdla1d0HEL9dZpAY0Qan2CxzbJxR10lS

Cartea lui Emile:

https://youtu.be/Sx9vS7y8hGM

https://youtu.be/7ejUwADxeVk

Aici gasesti affirmatia de vindecare a lui Emil Couè:

https://www.youtube.com/watch?v=WCoS2HgXRys