Ho’oponopono – secretele șamanilor hawaiani

hawaii 1.jpg

Care sunt originile tehnicii Ho’oponopono așa cum este cunoscută azi, în lume?

Cuvântul Ho’oponopono înseamnă în limba hawaiană, „A CORECTA CEEA CE ESTE GREȘIT” sau „A PUNE LUCRURILE ÎN ORDINE”.

Astfel, această procedură, permite să se corecteze gândurile greșite care stau la baza problemelor din viața noastră.

Ho’oponopono a fost pus la punct de o șamană hawaiană pe nume Morrnah Simeone, care a simplificat tehnica inițială și a făcut în așa fel încât să poată să fie practicată individual, fără intervenția nimănui.

Morrnah spunea că toți oamenii poartă în suflet povara propriului trecut și ori de câte ori o persoană simte frică sau stres sau un sentiment negativ, ar trebui să se uite înăuntrul său; își va da seama astfel că motivul stării sale negative provine de la o amintire.

Principiile de bază ale tehnicii Ho’oponopono

  1. Realitatea fizică este o creație a gândurilor mele.

Tot ceea ce compune realitatea noastră nu este nimic altceva, de fapt, decât rezultatul sau creația gândurilor noastre.

  1. Dacă gândurile mele sunt greșite, ele creează o realitate fizică falsă

Dacă gândurile mele sunt greșite, false, încărcate de mânie, ciudă, gelozie sau minciună... ele îmi creează o falsă realitate. Dar, lucrul și mai grav, este că voi sfârși prin a crede că această falsă realitate fizică este adevarata realitate a vieții... iar acest lucru va face în așa fel încât să mă închid și mai tare în gândurile mele subconștiente, generând astfel un autentic cerc vicios.

Pentru a ieși din acest cerc vicios e de ajuns să îmi modific gândurile, schimbând astfel realitatea.

  • Daca gândurile mele sunt perfecte, ele creează o realitate fizică plină de iubire.

Dacă gândurile mele sunt perfecte, realizează pentru mine o lume plină de iubire. Deci, atâta timp cât lumea mea, adică realitatea mea, nu se umple de iubire, asta înseamnă că nu toate gândurile mele sunt perfecte și deci, trebuie să lucrez pe ele.

  1. Totul este înăuntrul meu. Totul există în gândurile și în mintea mea.

De fapt, realitatea în mod absolut nu există. Există doar realitatea MEA, pe care eu o creez fără încetare cu gândurile mele.

Orice lucru există doar în gândurile mele, în interiorul meu. Interiorul meu creeaza realitatea exterioară.

  1. Eu sunt creatorul universului meu fizic așa cum e iar dacă îmi corectez gândurile, îmi pot schimba realitatea.

Ca un artist care pictează cu ajutorul culorilor propria pânză, eu creez universul meu, adică realitatea mea, cu ajutorul gândurilor bune sau rele. Părțile întunecate ale tabloului corespund zonelor de umbră ale spiritului meu. Pot modifica această realitate fizică corectând și schimbând gândurile neadecvate. Zonele negre vor dispărea puțin câte puțin lăsând locul unei lumi de iubire.

 

Gândurile greșite

Ambientul, lumea noastră, universul nostru, persoanele pe care le întâlnim, situațiile pe care le trăim nu sunt altceva decât reflexul gândurilor noastre interioare.

Deci, e momentul să ne punem întrebări în legatură cu aceste gânduri, mai ales despre acelea greșite, strâmbe, false, dureroase, agresive pe care le cultivăm în noi înșine.

Care este originea lor? Răspunsul este simplu: gândurile sunt produsul amintirilor noastre.

Și ce anume este o amintire?

O amintire este un program inconștient creeat de un eveniment trăit în trecut de persoană sau chiar de părinții sau înaintașii săi. Amintirea stă la baza convingerilor care ne fac să vedem realitatea deformată. Și asta deoarece convingerile sunt filtri prin care vedem lumea care ne înconjoară.

Deci, ori de câte ori întâmpinăm o problemă, e necesar să o vedem pur și simplu ca pe o amintire care este gata să intervină și să acționeze în interiorul nostru. De asta este atât de important să eliminăm încontinuu aceste filtre și programări care ne împiedică să trăim realitatea pentru ceea ce este.

Originea problemelor nu suntem noi ci amintirile noastre. Ele sunt ca niște pete care împiedică lumina să intre în noi. Când eliminam aceste amintiri schimbăm modul nostru de a gândi iar realitatea se transformă.

Termin aici primul articol despre Ho’oponopono, nu vreau să fie prea lung și să te plictisesc.

Dacă iți place subiectul scrie/mi în comentarii, aici, pe YouTube sau pe FaceBook. Opinia ta este importantă pentru mine.

Mâine dimineață voi publica pe YouTube prima meditație din seria dedicată acestei tehnici.

https://www.youtube.com/watch?v=q3P1NBGlmuM

Miercurea viitoare voi publica continuarea articolului dedicat acestei tehnici, joia viitoare o nouă meditație inspirată de această tehnică. Chiar dacă nu îți va fi foarte clar rolul meditației de mâine, te invit să o faci de 3 sau 4 ori până săptămâna viitoare când vei citi noul articol și vei înțelege importanța sa în cadrul tehnicii Ho’oponopono.