Puterea pașilor de furnica

Aș putea spune puterea picăturii chinezești, a pașilor de furnică sau în orice fel. Mă refer la acele acțiuni, chiar mici și aparent nesemnificative, dar care repetate zinic, creeaza obișnuințe. Obișnuințele ne întăresc sau ne slăbesc caracterul.

Privim persoanele care au succes în viață, în orice câmp, de la frumusețe la afaceri, și avem ideea că este chestiune de noroc.
Ceea ce nu vedem este tot devotamentul și disciplina care au dus la realizarea rezultatelor extraordinare care sunt produsul acestui devotament și disciplină.

Creșterea personală și profesională necesită muncă. Ca și coach, nu pot promite nimănui că va atinge obiectivele sale fără să facă ceva sacrificii și să plătească prețul de a se dedica visurilor sale și de a avea un bun auto-control și disciplină.

Sunt fascinată de balet. Rămân mult timp să privesc grația cu care se miscă balerinele. Pare atat de natural și de usor. Pare totul la îndemana oricui, simplu și fără efort.

Dar, în realitate, toți știm că acea grație este obținută prin ore și ore de muncă și sacrificii.

Dacă vrei să creezi rezultate spectaculoase în zonele cele mai importante ale vieții tale atunci metoda cea mai ușoară și mai sigură (și da! cea mai rapidă!) este prin micile acțiuni zilnice.

O rutină zilnică te ajută să rămâi focusat pe ceea ce dorești și să rămâi de neclintit în fața valurilor vieții.

De fapt, m-am gândit să prezint în fiecare lună o sfidă. O acțiune ușor de îndeplinit dar care, făcută zilnic, are ca rezultat cumulativ ceva semnificativ pentru propria viață.

Și această mică acțiune poate fi introducerea unui mic dejun plin de nutrienți și vitamine care să îți asigure energia necesară pe tot parcursul zilei.

O mică acțiune înseamnă un anumit număr de ore de somn, în fiecare seară, fără abatere.

O mică acțiune poate fi 10 minute de yoga sau 30 de minute de plimbare în contact cu natura.

O meditație zilnică.

Fiecare din noi știe care parte a vieții sale este mai puțin înfloritoare. Cine are probleme de sănătate, cine relaționale, cine cu banii. Găsește acele mici acțiuni care, făcute zilnic, îți vor aduce beneficii.

Succesul și pacea interioară nu apar peste noapte în viețile noastre. Trebuiesc creeate.

Așadar, găsește rutina ta. Practică, fii insitent, fii disciplinat. Iar apoi, du-te în această minunată lume și strălucește!

În postările viitoare voi împărtași câte ceva din rutina mea.

Viață lungă și prosperitate!