Reprogrameaza Pilotul Automat!

pilota.jpg

De-a lungul vieții, mulți dintre noi, dacă nu toți, am simțit o durere interioară inexplicabilă. Inclusiv (sau mai ales) cine este pe calea dezvoltării personale.

Câteodată, ne trezim în fața durerii și cu un gol imens în suflet.

Suntem “animale” sociale și în timpul creșterii și existenței noastre, avem un continuu schimb de informații cu lumea exterioară. Acest schimb de informații determină ceea ce gândim, putem și cee ce vom face în viitor.

Dacă în timpul copilăriei noastre, din diferite motive, mama și tatăl nostru nu ne-au dat atenție, nu au avut grijă de noi în mod corect, nu au fost prezenți îndeajuns, am dezvoltat o dorință arzătoare: aceea de a fi iubiți (orice ar însemna acest lucru pentru noi).

Iar atunci când dorim dragostea, sau ne dorim ceva material, o parte importanta a subconștientului nostru (pe care o voi numi Pilotul Automat) se duce și caută în arhiva sa informații, acționând pe baza acestora.

De obicei, mulți dintre noi nu reușim sa obținem ceea ce dorim, oricât de arzătoare este dorința.

Iată un exemplu concret: sunt multe persoane care și-au dorit dintotdeauna o casă; au pus ban pe ban deoparte dar nu au reusit să obțină exact ceea ce doreau până când nu au modificat Pilotul Automat – ca un părinte care evită o îmbrățișare, așa și casa mult visată se îndepărta de ei. De obicei, fără o reală șansă să o obțină.

Și așa cum stau lucrurile cu casa, așa stau și cu alte dorințe: dragoste, formă fizică, succes, bunuri, excursii sau orice altceva o persoana își poate dori.

Ca și coach, persoanelor care mi se adresează, trebuie să le ofer instrumente cu care să își modifice programarea Pilotului Automat pentru că deseori, Pilotul Automat ne face să trăim nefericiți, stângaci, câteodată violenți, incapabili să mâncăm, să dormim, să ne relaționăm în mod just și echilibrat.

În viață putem alege Calea Iubirii sau Calea Durerii. Dar, nu suntem noi cei care alegem pe care cale să mergem. De câte ori nu spunem că alegem Calea Iubirii  dar ne găsim pe cea a Durerii?

Oare  de ce?

Responsabilul acestei alegeri inconștiente este Pilotul nostru Automat.

Pilotul Automat ne împinge să căutăm persoane asemănătoare cu părinții noștri, incapabili să ne înțeleagă, care nu sunt atente la necesitățile noastre, nu sunt mai niciodată acasă pentru că vor să strângă bani, bani care nu sunt îndeajuns niciodată.

Părinții noștri (și implicit modelul memorizat de Pilotul Automat) se regăsesc în prietenii hiper-critici, în șefii și persoanele intime din viața noastră.

Cel care cauzează totul este Pilotul Automat pentru că este nefericit și frustrat din cauza acelor mici/mari neajunsuri care i-au caracterizat copilăria.

Dar, pe de altă parte, Pilotul Automat funcționează în mod perfect. Tinde să conserve corpul, să economisească energia.

Învață extrem de repede și oricât de mult a suferit în copilărie pentru el a fost un succes pentru ca ești viu deci acolo își caută schemele comportamentale.

Ca orice sistem inteligent caută soluții stabile și eficiente; caută ceea ce deja cunoaște; din această cauza se bazează pe ceea ce știe deja (durerea de obicei) și generează pe această bază orice nou lucru.

Pilotul Automat generează o anumnită forță de atracție care ne duce mereu în situații pe care deja le cunoaștem și care se bazează pe retrăirea situațiilor neplăcute - nu pentru că suntem masochiști dar pentru că este unicul material ce îl avem la dispoziție și pe care îl cunoaștem cu adevărat.

Pe baza acestui material se construiește întreaga structură a Pilotului Automat.

Și de acest sistem depinde faptul că soțul nu este prezent așa cum nu erau prezenți mama și tata. De acest sistem depinde lipsa cronică a banilor așa cum nu aveau mama și tata. De acest sistem depinde faptul că suntem mereu bolnavi pentru că doar atunci mama și tata ne dădeau atenție. Pilotul Automat a învățat că dacă ești bolnav obții atenția celorlalți.

Pilotul Automat a învățat că iubirea e aceea care fuge mereu și nu este prezentă aproape niciodată, care are mereu altceva mai bun de făcut decât să ne fie alături.

Pilotul Automat a învățat că pentru a fi un ”copil cuminte” și pentru a fi acceptat de ceilalți e bine să îți ții gura închisă și să suporți.

Dacă vrei sa fii ”spiritual” și ca ”Dumnezeu să te iubească” trebuie să accepți și să îmbrățișezi suferința, lipsurile și durerea pentru că vei avea o recompensă (cine știe cand si mai ales unde, dar cu siguranță după ce vei muri).

Dependențele noastre provin de la Pilotul Automat pentru că nimeni nu ne-a învățat că merităm iubire, merităm atenție, merităm frumusețe.

Repetarea afirmațiilor pozitive și meditația ne ajută până la un anumit punct.

Ca să ne transformăm avem nevoie să ne cunoaștem. Să ne cunoaștem Pilotul Automat.
https://www.youtube.com/watch?v=MoTnvqzgts4