Simplifică și concentrează-te

Sunt adeseori întrebată despre procrastinare. Voi face cât de curând un audio cu afirmații pozitive pentru procrastinare. Dar înainte de asta, două cuvinte despre procrastinare, bazate pe observațiile mele.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii și organizațiile nu reușesc să ajungă la întregul lor potențial este că încearcă să faca, contemporan, prea multe lucruri pentru prea multe persoane.

În România un vechi proverb care este atribuit și celebrului Confucius spune: „Omul care aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul.”

Persoanele cele mai de succes se concentrează în mod aproape obsesiv, aș zice, pe un singur obiectiv.

Ei au o imagine foarte clară despre ceea ce vor să creeze până când ajung la sfârșitul vieții lor și apoi au disciplina (și curajul) să rămână fideli misiunii lor - spunând „nu” la tot ceea ce nu este legat de această misiune. Se concentrează, pe rând, pe obiectiv după obiectiv, pe etapă după etapă.

Deci, sugestia mea pentru cei care procrastineaza este să va simplificati viața. Îndepărtați tot ce nu are importanță - acestea sunt lucrurile care vă împiedică să ajungeți la visele voastre. Și apoi odată ce faceti curatenie urmează faza de: concentrare, concentrare, concentrare.

Veți fi surprinși cât de repede și ușor vei ajunge să fii o excelență în ceea ce faci și cât de greu îți va fi să procrastinezi.