top of page

EmoÈ›iile 

Să le cunoaștem și cum să le gestionăm

managing-emotions-wellbeing-crop-1643045076-1278x1278.jpg

"80% din succesul unui adult vine din inteligență emotionala."
(Daniel Goleman)

Ce vei învăța în acest video curs:

  • Care este diferenÈ›a între senzaÈ›ii, emoÈ›ii È™i sentimente.

  • Cum să gestionăm emoÈ›iile printr-un antrenament zilnic.

  • Cum să facem față emoÈ›iilor puternice care ne copleÈ™esc.

  • Cum să înÈ›elegem mesajul emoÈ›iilor. O emoÈ›ie nu este prezentă niciodată, din întâmplare. O emoÈ›ie este un mesager foarte important.

  • Cum să folosim puterea emoÈ›iilor, oricare ar fi acestea, pentru a evolua personal È™i spiritual.

Cerințe

  • Să fii motivat să controlezi simptomele de anxietate în mod natural.

  • Să fii capabil să exersezi tehnicile prezentate, în mod constant.

Descrierea video cursului:

PreÈ›: 30 €

           20 €

         

Acest video curs include:

​

  • Înregistrarea cursului live despre emoÈ›ii:

  1. Despre emoÈ›ii, senzaÈ›ii È™i sentimente, partea teoretică  - 43 minute

  2. Cum să foloseÈ™ti Roata emoÈ›iilor lui Robert Plutchik – 44 minute

  3. Instrumentele pentru gestionarea emoÈ›iilor – 21 minute

  4. Întrebări È™i răspunsuri – 44 minute

​

​

  • Instrumentele propuse:

  1. Roata emoÈ›iilor lui Robert Plutchik in format jpg ca să o ai mereu la îndemână

  2. Un document cu lista instrumentelor și cum să le folosești

  3. MeditaÈ›ia ghidată „Mindfulness Body Scan”

  4. MeditaÈ›ia ghidată „EmoÈ›ii dificile”

 

IMPORTANT: dacă doreÈ™ti să faci plata prin Virament Bancar, Paypal, Revolut sau WesternUnion te rog să îmi scrii la adresa de email: felicia.ursarescu@gmail.com

Nu am fost învățaÈ›i să ne procesăm emoÈ›iile în copilărie, le evităm , le respingem pe acestea, emoÈ›iile noastre, È™i că ne-am convins că emoÈ›iile noastre sunt, în cel mai bun caz, inconfortabile sau inutile È™i, în cel mai rău caz, greÈ™ite. EmoÈ›iile nu sunt niciodată greÈ™ite, am fost forÈ›aÈ›i, poate în cadrul educaÈ›iei pe care am primit-o, să le considerăm greÈ™ite, dar emoÈ›iile nu sunt niciodată greÈ™ite.

​

Una dintre cele mai problematice experienÈ›e pentru oameni este sentimentul de a fi copleÈ™iÈ›i de emoÈ›ii È™i, neÈ™tiind cum să le regleze intensitatea, unii adoptă strategii de coping auto-distructive sau disfuncÈ›ionale. 

​

Această scurtă observaÈ›ie ne dă o idee despre cum toate strategiile pe care le punem în acÈ›iune în prezenÈ›a unor emoÈ›ii puternice È™i presupus a fi nereglabile nu sunt altceva decât încercări de a gestiona, într-o manieră adesea nocivă È™i inconÈ™tientă, o activare emoÈ›ională trăită ca fiind incontrolabilă sau cel puÈ›in periculoasă pentru noi.

 

Emotiile nu sunt făcute să fie logice. Periculos este omul care și-a raționalizat emoțiile.
( David Borenstein)

 

Oamenii dau diferite interpretări emoÈ›iilor si ajung sa aiba  credinÈ›e negative despre emoÈ›iile proprii - cum ar fi: "emoÈ›iile sunt lipsite de sens, emoÈ›iile nu se termină niciodată, emoÈ›iile sunt ceva jenant..." È™i aÈ™a mai departe, am putea continua – asta duce la dezvoltarea unor strategii dăunătoare de gestionare a emoÈ›iilor, cum ar fi, una dintre ele, rumegarea, continuarea gândirii, mereu negativă, eÈ™uarea mereu în rezolvarea problemelor, mereu blocată pe acel tip de emoÈ›ie. Pe de altă parte, faptul de a avea convingeri pozitive È™i adaptative despre emoÈ›iile noastre nu numai că ne permite să le exprimăm într-un mod funcÈ›ional, dar înlătură È™i nevoia de a activa strategii disfuncÈ›ionale de gestionare a emoÈ›iilor.

Deci, cum putem să ne explorăm emoÈ›iile È™i să È™tim ce încearcă ele să ne spună? În acest curs, mai întâi vom învăța să identificăm ceea ce simÈ›im È™i apoi vom învăța să rămânem cu acea emoÈ›ie, oricare ar fi ea. Vom sta cu ea, nu vom judeca ceea ce simÈ›im, ci pur È™i simplu o vom observa, vom învăța să o acceptăm, să acceptăm prezenÈ›a acelei emoÈ›ii în spaÈ›iul nostru, fie că este vorba de tristeÈ›e, anxietate, furie sau orice altă emoÈ›ie pe care o definim ca fiind negativă, pentru că, din nou, emoÈ›iile sunt cruciale, emoÈ›iile sunt un GPS intern adaptat la noi, dar dacă nu putem citi informaÈ›iile din acel GPS, ce vom face cu ele? 

​

AÈ™adar, GPS-ul funcÈ›ionează în situaÈ›ii dificile, ajutându-ne să ne orientăm în viață, dar dacă nu È™tim ce să facem cu acel GPS, cum putem interpreta folosirea emoÈ›iilor în avantajul nostru? 
 

Cheia, ca întotdeauna, este să ne familiarizăm cu sistemul pentru a învăța cum să răspundem în timp util, adică să învățăm să recunoaÈ™tem emoÈ›ia pe care o trăim È™i să construim un răspuns pe baza acesteia.

​

Este important să înÈ›elegem că inteligenÈ›a emoÈ›ională nu este opusul inteligenÈ›ei, nu este trimful inimii asupra capului – este intersecÈ›ia unică dintre cele două.
(David Caruso)

 

Ascultarea emoÈ›iilor este, de fapt, o abilitate pe care o poÈ›i dobândi iar eu îÈ›i propun instrumente È™i strategii pentru asta. Vei învăța să identifici senzaÈ›iile fizice asociate emoÈ›iilor, vei fi atent la modul în care diferite emoÈ›ii sunt percepute în corp, pentru că senzaÈ›iile noastre fizice sunt mereu acolo, în fiecare moment al vieÈ›ii noastre există senzaÈ›ii fizice, noi suntem cei care nu suntem conÈ™tienÈ›i de ele, aÈ™a că È™i aici trebuie sa facem o muncă profundă de reconectare cu corpul fizic, cu emoÈ›iile care îl locuiesc, pentru că senzaÈ›iile È™i emoÈ›iile sunt primul semnal care ne spune ce este bine È™i ce nu este bine.
 

AminteÈ™te-È›i că respectarea emoÈ›iilor înseamnă de fapt respectarea propriei persoane!

 

Inteligenta emoÈ›ională este abilitatea de a intui, înÈ›elege, È™i de a aplică eficient puterea emoÈ›iilor ca sursă de energie umană, informaÈ›ie, conexiuni È™i influență.
(Dr. Robert K. Cooper)

 

​

bottom of page