top of page

Ce este dincolo de minte/corp?


În Bhagavad Gita, Krishna îl învață pe elevul său Arjuna că adevăratul Sine nu poate fi rănit, deteriorat sau ars. Ceea ce ne împiedică să conștientizăm potențialul nostru pur este conceptul de sine al ego-ului care se identifică cu corpul.

În Occident, ne supraidentificăm cu corpul și suntem învățați că dacă ceva se întâmplă în corpul nostru, care creează emoții și tipare de gândire, este un semn de slăbiciune.

Dar noi nu suntem corpul nostru, nici mintea noastră sau gândurile și sentimentele noastre. Noi suntem ceva mult mai mult.

Ca să ilustrez mai bine acest concept, iată un mic exercițiu de imaginație:

Orice lucru care se schimbă nu este o realitate adevărată. Imaginează-ți un ecran de cinema cu un film care prezintă toate suișurile și coborâșurile vieții. Filmul prezintă ceva în continuă mișcare și schimbare, la fel ca noi și experiențele noastre de viață. Observă cum ecranul în sine nu se schimbă, ci doar pare diferit atunci când se derulează filmul. Imaginează-ți că tu, cel real, ești ecranul.

Închei acest mic articol cu două întrebări asupra cărora te invit să reflectezi:

Cât de mult din viața mea este determinată de identificarea mea cu stările emoționale și mentale ale corpului meu?

Ce ar fi posibil dacă m-aș conecta cu partea din mine dincolo de corp/minte?

***********************************

Ești pregătit să încerci un NOU mod de vindecare?

Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite.

Canalul YouTube Rivadù – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.


Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.
106 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page