top of page

Cresterea personala este fix ca o dieta

Actualizată în: 3 mai 2022


Cresterea personala este fix ca o dieta: functioneaza daca esti constant si te tii de ea.

O dieta functioneaza daca iti schimbi obisnuintele, daca esti constant, daca esti flexibil ca sa impletesti miscarea, somnul si alimentatia in mod optim si sa te adaptezi la situatiile neprevazute.

O dieta functioneaza atunci cind iti cunosti corpul, daca iei in considerare varsta pe care o ai, nivelul de antrenament, analizele singelui (esti diabetic? in pre-diabet? Suferi de tiroida? Ai colesterolul prea ridicat? Etc.)

Fix la fel si cu mintea, cu emotiile, cu ceea ce compune sfera noastra emotionala.

Vrei sa iesi din durere? Vrei sa ai un mai bun nivel de implinire si fericire personala?

Ca sa ai rezultate si ca sa le pastrezi in timp ai nevoie sa iti cunosti mintea, sa stii cit poti, sa stii care sunt punctele tale forte si care sunt punctele tale slabe.

Nu exista o pastila magica care sa te ajute sa slabesti in mod miraculos si sa pui muschi pe tine.

Daca te lasi pacalit de publicitate si de diferite "dive" si influenecer care promit marea cu sarea si corpul de zeitate daca scoti banutul din buzunar, este treaba ta.

Natura, in imensa sa intelepciune, pune lucrurile in echilibru: incepi o dieta, o lasi, incepi alta si tot asa, fara constanta atunci metabolismul se leneveste si uite cum starea ta de sanatate si forma fizica este din ce in ce mai proasta. Punct.

Nu am timp sa fac suficienta miscare / nu am timp sa imi fac exercitiile de constientizare = dar am timp pentru FaceBook!. Asta este ultima prajiturica / asta este ultima oara cind ma las calcat in picioare) =kg in plus, frustrare, manie cu sine insusi.

Mai vrei exemple? Cred ca le stii si tu!

Multe lucuri se pot cumpara dar nimeni nu poate face treaba ta cu tine insuti.

Doar tu.

Si in cresterea personala: hai sa fac o meditatie, poate imi trece starea de rau. Hai sa mai beau roua de la Sarmisegetusa caci imi vindeca neamul, hai sa mai dansez pe luna plina si sa imi pun o dorinta. Hai sa mai fac o sedinta.

Mintea este exact ca si corpul.

Daca continui sa te joci de-a cresterea si devoltarea personala, la sfarsit te vei trezi mai frustrat, mai nefericit si mai suparat pe tine insuti.

Mintea si corpul sunt fix identice, nu uita acest lucru.

Asa cum corpul arata lipsa grijii de sine, o alimentatie excesiva si lipsa miscarii exact asa si comportamentul nostru, reactiile noastre, mintea noastra este ca o carte deschisa unde fiecare ne citeste ranile, convingerile limitatoare si durerile.

Daca nu esti in stare sa duci pina la capat o dieta, un stil de viata si noi obisnuinte este mai intelept sa nu incepi niciodata. Stai asa cum esti caci stai mai bine!

PS Cind este ultima oara ca te-ai pus la dieta? Inainte de concediu? Sau inainte de ultima nunta ca sa intri in haine?

*********

Ești pregătit să încerci un NOU mod de vindecare? Vindecarea și integrarea Copiluilui Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite. Canalul YouTube Rivadu – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală. Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.

75 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page