top of page

Dacă un om fără mâini și picioare poate trăi o viață în stil mare, de ce nu putem noi toți?

Actualizată în: 28 iun. 2022

În una din ședințele de ieri, subiectul a fost iubirea maternă și impactul acesteia asupra copilului și viitorului adult. Așadar, inspirată de această ședință astăzi m-am gândit să vorbesc despre o persoană, exemplu perfect care ilustrează acest concept.


Născut pe lume cu o afecțiune genetică rară, tetramelia, Nick nu are brațe sau picioare, cu excepția a două picioare mici, dintre care unul are două degete. Este speaker motivațional și directorul organizației Life Without Limbs.

Datorită celor două degete pe care le are în piciorul stâng, un apendice pe care îl numește "piciorul meu de pui", Nick a învățat să:

· scrie

· utilizează PC-ul

· aruncă obiecte

· răspunde la telefon

· își toarnă băuturi

· să se radă pe față și multe altele

Nick are o două licențe: în Administrarea Afacerilor și Planificare Financiară.

A călătorit și a lucrat ca speaker motivațional, vorbind mai ales tinerilor, obținând rapid succes internațional.

Până în prezent, călătorește în mod regulat, a vorbit cu peste 3 milioane de oameni pe 5 continente, a apărut în numeroase emisiuni TV, a scris 7 cărți, a înregistrat 4 programe motivaționale, a realizate două filme.

Nick este o dovadă a succesului în viață, demonstrând că abordarea corectă poate face totul; în ciuda dificultăților sale fizice enorme, Nick nu este doar un om independent, ci și un om de mare succes și împlinire personală.

Din 2012 este căsătorit cu Kanae Miyahara cu care are 4 copii.


Acum, întrebarea mea este: Într-o lume în care aparența fizică este pe primul loc și este aproape un ”must have” pentru succes, cum de o persoana fără brațe și fără picioare are acest succes, nu numai la nivel material dar, mai ales la nivel de fericire personală?

Să facem un pas înapoi, înainte de nașterea sa. Mama lui Nick este asistentă medicală emigrată în Australia. Așa cum fac toate femeile, când a aflat că este însărcinată a făcut analizele. Deja de la primele analize medicii și-au dat seama că ceva nu este în regulă cu fătul. Mai târziu, la ecografie, au văzut că fătul nu are mâini și picioare și i-au propus sa avorteze. Ea a refuzat.

A iubit și a crescut pe Nick exact așa cum ar trebui să își crească orice mamă pruncul: cu totală acceptare și iubire.

Ca orice mamă, cu siguranță nu a fost perfectă. Dar, a știut să ofere copilului său acel ceva care este la baza dezvoltării armonioase a unui viitor adult. Așa cum am spus in ultimele mele video pe YT (link AICI), nu este nevoie de o copilărie perfectă pentru a deveni un adult echilibrat. După cum spunea D.W. Winnicott, e nevoie să fie „îndeajuns de bună“.

Un copil are anumite nevoi: 1.Siguranța de bază

2.Legătura cu ceilalți

3.Autonomia

4. Stima de sine

5. Exprimarea de sine

6. Limitele realiste


Dacă aceste nevoi sunt împlinite, copilul va avea o dezvoltare psihologică armonioasă. Problemele apar atunci când aceste nevoi nu sunt suficient satisfăcute. Aceste lipsuri reprezintă ceea ce considerăm a fi scheme mentale disfuncționale și care ne duc spre o viață neîmplinită și cel mai adesea, nefericită.

Așadar, ce diferență este între tine și Nick? De ce Nick este prosper din punct de vedere finaciar, împlinit sufletește, cu o carieră de succes mondial si mulți alții nu reușesc sa aibă o relație cât de cât împlinită, copii sau măcar o casă și abia îți duc zilele de la un salariu la celălalt?

Răspunsul este la fel de simplu pe cât de incomod și greu de acceptat de mulți dintre noi: nu are importanță frumusețea, inteligența sau banii moșteniți. Nick nu este mai inteligent decât mulți alții, nu este mai frumos sau mai dotat fizic, nu vine dintr-o familie bogată.

Ceea ce este cu adevărat important este cum am fost crescuți și în ce măsură părinții noștri au știut să fie părinți.

Vestea bună este că dacă nevoile noastre nu au fost satisfăcute în copilărie putem deveni proprii noștri părinți și ne putem implini singuri aceste nevoi.

Niciodată nu este prea târziu să fim fericiți și împliniți.

Ești gata să încerci un NOU mod de vindecare?

Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite.Canalul YouTube Rivadu – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.


Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.
120 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page