top of page

Mica ta lumină în întunericul dificultăților...


Sunt fan al poveștilor de supraviețuire extremă.

Sunt fascinată de exemplele de forță și rezistență extraordinară pe care unele persoane le afișează în cele mai dificile situații.

În acest sens, am găsit povestea lui Roberto Zanda, un ultramaratonist în vârstă de 60 de ani, implicat în Yukon Arctic Ultra, o cursă de 480 de kilometri prin zăpada canadiană. Este una dintre cele mai dure curse din lume din cauza temperaturilor absurde cu care se confruntă: până la 50 de grade sub zero.

El a scris o carte: "Viața dincolo. O poveste adevărată despre curaj și renaștere" în care povestește o întâmplare legată de un astfel de maraton. Ceva nu merge bine în cadrul organizației și Zanda, al doilea în clasament, se pierde și până să fie salvat trec paisprezece ore bune în care riscă să moară de hipotermie.

Supraviețuiește singur, mergând desculț timp de o noapte și o zi, până când este salvat.

Povestea este atâ de fascinantă încât a trebuit să mă ”smulg” din când în când de la lectura cărții.

Mi-au înghețat picioarele doar imaginându-mi că mă aflu în situația lui.

Din carte mi-a rămas în minte o reflecție a lui Roberto Zanda. A făcut această remarcă în timp ce se plimba singur, în întunericul beznei, în mijlocul pădurii glaciare, doar lumina unei lanterne îi lumina pașii.


"Mă gândeam la o diferență ciudată între a alerga ziua și noaptea.

Cu ajutorul luminii vezi urme nesfârșite care se întind până la orizont, iar orizontul diluează distanțele pentru că nu-l poți atinge niciodată, iar pașii tăi par mici și inutili.

În întuneric nu vezi orizontul, ci doar pașii tăi, distanțele par foarte mici și la îndemâna picioarelor tale. Așa că, pentru mine, pe întuneric alergi mai bine.

Este o metaforă un pic mai frumoasă pentru viață. Dacă te uiți la orizontul luminos al obiectivelor care te așteaptă, te descurajezi, pentru că te gândești la cât de departe trebuie să mergi pentru a ajunge acolo.

Dar dacă te uiți la fiecare pas al tău, cu mica ta lumină, în întunericul care împiedică atingerea scopului tău, încet-încet ajungi într-adevăr acolo."

M-am gândit că este un mesaj bun de împărtășit.

Uneori, anumite obiective pot părea atât de îndepărtate și de greu de atins, încât te intimidează.

În astfel de ocazii, ne ajută să ne gândim că până și "o călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas".

***********************************

Ești pregătit să încerci un NOU mod de vindecare?


Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite.


Canalul YouTube Rivadù – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.




Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.
88 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page