top of page

Nemulțumitului i se ia darul: spune adio și trăiește-ți viața!

Actualizată în: 28 iun. 2022

Când vei începe să respecți cine ești, nu vei dori să ții legătura cu persoana care nu te-a plăcut suficient de mult ca să te aleagă.

Majoritatea clienților cu care lucrez în ultima perioadă suferă de Rana Abandonului, ceea ce face ca despărțirea de persoana iubită să fie mai greu de suportat. Adeseori, este atât de greu de suportat durerea despărțirii încât continuă să mențină legătura cu acea persoană, chiar dacă este persoana complet nepotrivită, chiar dacă acea persoană le-a ”administrat” durerea refuzului.

Despărțirile sunt adesea însoțite de angoasă, amărăciune și rușine. Atunci când experimentezi astfel de emoții deprimante, ar putea fi dificil să îți trăiești calm viața până când, într-un fel sau altul, fostul iubit sau fosta iubită experimentează cel puțin o parte din aceleași senzații. (copilul interior rănit care are nevoie de justiție).

Mulți îndrăgostiți triști fac eroarea tipică de a contacta un fost iubit sau o fostă iubită după o despărțire.

Dar de ce ar menține cineva contactul cu acel cineva care l-a refuzat?

Care este marea problemă în această situație? Atunci când păstrezi legătura cu un iubit care te-a părăsit/ refuzat, acesta știe că ești încă disponibil. Iar atunci când ceva este simplu de obținut, își pierde practic tot farmecul.

Nu-ți mai lăsa emoțiile să îți conducă viața altfel, riști să devii persoana de rezervă în caz că nu găsește altceva sau doar, pur și simplu, are nevoie de confirmări. Un client mi-a mărturisit că a reușit să rupă orice contact cu fosta când a realizat că aceasta comunica cu el atunci când avea nevoie de ceva material sau ca să ”îi crească acțiunile” (m-am distrat copios la fraza asta). Adică, atunci când nu prea avea curtezani și voia să se simtă din nou ”gagică”. (cuvinte textuale).

Cu cât ai mai puține contacte cu fostul tău la scurt timp după despărțire, cu atât mai bine. Acest lucru este aplicabil conversațiilor telefonice, întâlnirilor în persoană și mesajelor.

Tulburarea emoțională care urmează unei despărțiri ar putea avea un impact pe termen lung asupra comportamentului tău. Obiectivul tău este să reziști să cedezi. După o despărțire, multe femei sau bărbați își urmăresc fostul.

Dacă obiectivul tău final este să renunți la sentimentele neplăcute, acest comportament nu numai că nu te ajută deloc dar și adâncește sentimentul de a nu fi suficient de bun. Gândește-te cum de nu ești capabil să-ți controlezi comportamentul și este atât de vizibil nesigur pe sine.

De ce cerșești atenția cuiva care nu este interesat de tine?

Fostul tău este, fără îndoială, convins că plângi ca un râu acum că te-a părăsit. Nu îi oferi acest tip de plăcere. Da, poate ești supărată și îndurerată, dar fostul tău nu trebuie să știe. Fă un efort să zâmbești mai des. Fii drăguță și veselă. Va trebui să te convingi sau chiar să te prefaci că totul este în regulă de la bun început, până când va deveni realitate.

Cum să mă bucur de viață dacă mă gândesc continuu la fostul meu și am probleme de somn și de concentrare?... probabil te gândești.

Așa că permite-mi să îți pun o contra-întrebare:

Apreciezi faptul că trăiești în acest abis emoțional, pierzându-ți constant pofta de viață?

Ești dependentă emoțional de fostul tău iubit atâta timp cât te agăți de trecut.

Creezi un cadru în care alte persoane au putere asupra emoțiilor tale. Cu toate acestea, trebuie să inversezi procesul. Să începi să apreciezi ceea ce faci și cine ești.

Nu te da în spectacol; în schimb, fă ceva plăcut, cum ar fi să înveți să cânți, să pictezi sau să faci drumeții.

Fii amabilă cu tine și învăță să te apreciezi, ceea ce fostul tău poate că a trecut-o cu vederea. Calitățile tale vor deveni treptat evidente pentru cei din jur. Iar fostul tău iubit sau fosta iubită nu te merită și nu te vor face niciodată fericită. Așadar, de ce ar trebui să își bați capul cu ei?

Încă un lucru... Viața ta nu este o competiție și nu ai nimic de demonstrat nimănui.

Nu îți pierde timpul și începe să trăiești pentru tine însăți.

Când vei începe să respecți cine ești, nu vei dori să reaprinzi legăturile cu persoane care nu te-au plăcut de la bun început. Gândește-te la tine însăți ca un DAR.

Ai fost un dar în viața cuiva care nu te-a apreciat. Știi vorba aia: nemulțumitului i se ia darul.

*********************

Ești pregătit să încerci un NOU mod de vindecare?

Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite.

Canalul YouTube Rivadu – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.

Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.

284 afișări0 comentarii
bottom of page