top of page

Recâștigă-ți echilibrul cu înțelepciunea celor 4 elemente

Actualizată în: 28 iun. 2022


După 2 ani de evenimente stresante, când credeam că lucrurile vor intra în ”normal” (care ar fi acest ”normal”???), iată că intrăm într-o altă perioada, și mai stresantă. Nu stim cât va dura, nu știm cum se va evolua, nu știm CUM se va termina și asta aduce și mai mult stres și anxietate.

Multi dintre noi s-au „pierdut” în ultimii doi ani.

Dacă ești o persoana hiper-sensibilă este posibil să trăiești această perioadă mai greu. Stres, îngrijorare și nesiguranța zilei de mâine te pot duce treptat spre o formă de auto protecție care poate fi ori depresie ori mânie extremă.

Cum să facem să ne recâștigăm echilibrul și să continuăm să vedem frumusețea acestei existențe?

Cum să nu ne abatem de la Menirea noastră?

Când vremurile sunt dificile, este înțelept să ne întoarcem la natura noastră, la nevoile noastre de bază. Atunci când nevoile noastre de bază sunt îndeplinite, putem înfrunta adversitățile cu o altă energie.

Cele 4 elemente ale naturii pot fi o sursă de inspirație: Apă, Aer, Pământ, Foc.

Apa: hidratează-te în mod inteligent. Sucurile verzi nu numai că te hidratează dar aduc corpului micro elemente esențiale pentru o funcționare optimă. Ajută la dezintoxicare, nu numai corpul va fi mai ”ușor” dar și mintea îți va mulțumi!Aer: aminteste-ți să îți iei din când în când o pauza ca să practici o formă de respirație conștientă. Chiar și un minut la fiecare oră de lucru îți regleaza sistemul nervos autonom, te ajută să te conectezi într-un mod blând cu corpul și cu tine însuți.

Tot legat de aer, petrece ceva timp în contact cu natura, fie doar și 10 minute șezut pe o bancă în parc. Nu știu în care parte a lumii trăiești și în ce context. Poate ești atît de norocos încât să fii permanent în contact cu natura. În caz contrar, poate ești suficient de norocos să ai o plantă pe balcon. Dacă nu, ești norocos oricum! Ai întreg cerul la dispoziție!
Elementul Pământ ne ajută să ne conectăm la corpul nostru fizic. Dacă corpul fizic este ok, hrănit bine, hidratat, respiră bine și beneficiază de suficientă mișcare atunci îți va susține și mintea și emotiile în situații de criză. O plimbare viguroasă de numai 10 minute te ajută să îți descarci emoțiile reprimate, 10 minute de yoga/pilates/stretching te ajută să îți echilibrezi emoțiile și să intri în „flux”.Foc. Întețește „focul digestiei” cu alimente și gustări care îți aduc nutrienți. Mestecă îndelung nu numai pentru că ușurezi digestia dar și pentru că actul de a mesteca ne ajută în mod natural să eliberăm mânie și alte sentimente reprimate.

Menține viu „focul minții” prin meditație (pe canalul meu YouTube găsești multe exemple de meditație ghidată pentru toate preferințele) și/sau prin rugăciune.Menținând o rutină zilnică, cu mici pași dar constanți poți ajunge la un bun echilibru interior. Controlează ceea ce poți controla: pe tine însuți. Restul, acceptă. Menține totul cât mai simplu!

Sunt curioasă care este rutina ta și/sau ”trucurile” pe care le folosești ca să rămâi centrat, prezent aici și acum.

Te îmbrățișez cu multă iubire! Ai grijă de tine și de sufletul tău!

********************

Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părtile rănite.


Canalul YouTube Rivadu – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.

234 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page