top of page

Nimănui nu-i pasă de fapt de tine / cum să învingi frica de judecata celorlalți

Actualizată în: 28 iun. 2022


Azi dimineață m-am trezit devreme și, ca de obicei, mi-am băut cafeaua privind pe fereastră puținele persoane care erau pe stradă la acea oră. Unele din ele cu părul verde, unele foarte colorate, altele îmbrăcate în mod țipător. Un contrast cu cerul plumburiu și ora mică a dimineții.

Parcă fiecare voia să iasă în evidență sub cerul nepăsător.

Școala de gândire despre cât de infinitezimali suntem în marea schemă a lucrurilor nu este ceva nou pentru mine, dar azi dimineață a atins un punct diferit.

Înainte de a intra în subiect, iată o mică poveste despre mine:

Am crescut într-o familie conservatoare, așa că, în mod inconștient, am încercat întotdeauna să nu fac valuri. Am fost educată să atrag cât mai puțină atenție asupra mea.

Această mentalitate m-a împiedicat să-mi asum unele riscuri pe care ar fi trebuit să le asum și m-a determinat să fac unele alegeri care, în retrospectivă, s-au dovedit a fi cele greșite.

De la a fi excesiv de conștientă de faptul că trebuie să proiectez imaginea corectă, la a gândi în permanență prea mult procesul până în punctul în care nu mai proiectam nicio imagine iaca cum se ajunge la o paralizie de analiză.

Mi-am supus imaginea personală unei interpretări publice aleatorii, ceea ce s-a dovedit a fi o rețetă pentru dezastru.

În era digitală în care trăim, nu este deloc recomandabil să jucăm ruleta rusească cu reputația proprie.

Am absolvit un curs de branding personal, dar am rămas blocată în mintea mea cu privire la imaginea pe care aș prezenta-o oamenilor.

Aș putea să mă prezint ca fiind mai multe lucruri și nu eram pe deplin sigură pe care să o aleg.

Apoi azi dimineață, privind persoanele de pe stradă am fost străfulgerată de această idee: Nimănui nu-i pasă de fapt.

Nimănui nu-i pasă de tine pentru că sunt ocupați să se îngrijoreze de ceea ce cred ceilalți despre ei. Sunt ocupați cum să atragă atenția asupra lor, prin culori țipătoare, prin coafuri imposibile sau prin îmbrăcăminte penibilă.

Așa că du-te și fă-ți treaba ta și uită de toți ceilalți pentru o clipă. De ce să îți asumi un asemenea risc? Pentru că oamenii pe care încerci să îi impresionezi (oameni pe care poate nici măcar nu îi placi) se ocupă de lucrurile lor și nu au timp să se uite la tot ceea ce faci.

Așadar, ai o idee nebunească? Începe să lucrezi la ea! Este cineva cu care vrei să vorbești? Întinde-i mâna! Ai nevoie să îți dezvolți afacerea? De ce nu faci tu primul pas?

Oamenii oricum nu vor observa.

Dacă o vor face, s-ar putea să îți trimită o energie pozitivă în direcția ta si atunci ești în modalitatea- câștig-câștig! Dacă reacționează negativ, cui îi pasă? Ești mult mai bine decât persoana care încă se mai întreabă "ce-ar fi fost dacă?"

Dă atenția și energia ta celor care îți dau atenția și energia lor. Restul este după virgulă.

Ești pregătit să încerci un NOU mod de vindecare?


Vindecarea și integrarea Copilului Interior Rănit: metoda care, pas după pas te ajută să te conectezi cu Copilul tău Interior și să vindeci părțile rănite.


Canalul YouTube Rivadu – unde găsești meditații ghidate, podcasturi și interviuri pe teme de creștere și dezvoltare personală.


Înscrie-te la newsletter ca să primești un curs bază pentru dobândirea echilibrului emoțional.

121 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page